maandag 21 juni 2010

vlieger foto's/ kite pictures

Hierbij de foto's van de vliegers die ik maak/heb gemaakt.
De oranje/zwarte heb ik beide gemaakt en veel meegevlogen. De vlieger zonder stokken heet een Nasa shute en is ooit ontworpen als remparachute voor de spaceshuttle. Dit is een erg handige en goed luisterende vlieger. Deze is ook makkelijk mee te nemen omdat je deze helemaal op kunt proppen tot een heel klein pakketje. Het is een 4-lijns vlieger dus makkelijk bestuurbaar. Ik heb deze zelf in 2 maten; de grote voor weinig wind, een kleintje voor veel wind.
De vlieger met stokken heet een speedwing, deze is moeilijker te controleren en gevaarlijker als het drukker is op de plek waar je wilt vliegeren vanwege het feit dat er stokken in zitten. Daar kun je bij neerstorting iemand serieus pijn mee doen!. Ik heb de rode vlieger toegevoegd (was ooit een opdracht van iemand) omdat ik daar een vliegfoto van heb.
De paars/gele is degene die nog niet af is en eveneens in opdracht gemaakt wordt.


These are the promised kitepictures. The black/orange ones are mine. The one without sticks is called a Nasa Shute and was designed as a brake shute for the space shuttle. This one is easy flying and has 4 lines. The purple/yellow one is the one in progress. I'm building this one on order. The red/blue one I build in the past, but this is flying.
The one with the sticks is called a Speedwing. Nice one, but a lot more dangerous when it is more crowded because of collision. You can hurt someone seriously with this one.

3 opmerkingen:

Hubertine zei

tjeetje wat kundig!!!! Dat is heel wat anders dan het maken van quilts e.d.
waar koop je dan vliegerstof?
Groetjes, Hubertine

Sandra zei

Ik wist niet dat je dit hebt gemaakt, leuk dat je het weer oppakt...Een gequilte vlieger een idee :0)

tiny zei

Wauwhhhh klasse