maandag 4 oktober 2010

Tip's en tricks

Soms vind ik het leuk om op het internet rond te snuffelen naar slimme dingen. Zo zat ik vrijdag na te denken hoe ik het patroon van de stitchery op de stof over kan nemen. Surfen dus maar.
Aangeraden wordt om het patroon onder de stof te leggen en dan op een lichtbak te leggen. Die heb ik dus niet. Ander alternatief zoeken dus.
Aangeraden wordt om het geheel tegen het raam te houden. Nu weet ik niet of ik erg onhandig ben, zou zo maar kunnen, maar ik vind dit niet handig met tekenen. Volgens mij zou een derde hand dan handig zijn of stevig plakband of zo. Te veel moeite!
Als optie wordt ook genoemd om het uit de losse pols over te tekenen. Nu is er een reden waarom ik met stofjes werk en niet met papier of canvas. Dit werkt niet voor mij.
Ik werd al lichtelijk wanhopig tot ik nadacht over wat er nou eigelijk moet gebeuren. Eureka, ik kan mijn eigen lichtbak maken. Men neme: een doorzichtige naaitafel die bijgeleverd is bij mijn naaimachine. Daaronder leg je een lamp, in mijn geval de zaklamp die op mijn mobiele telefoon zit, leg het patroon met de stof op de naaitafel en voila..............ik heb een lichtbak. Soms is de oplossing dichter bij dan je denkt.

Sometimes I like to surf the internet looking for smart sollutions to end a problem. The problem I had was; how can I transfer the pattern for the stitchery on to the fabric. I don't own a lightbox, I really don't think that putting the pattern and the fabric against a window is very comfortable, unless you have three hands or a big roll of ducktape. Than I started thinking about what the use of a lightbox represents. Eureka, I can arrange my own lightbox: a sewing table and a torchlight on my cellphone underneath gives the result I was after!!

Morgen is de design workshop in de Stitchcottage. Hier kijk ik ook erg naar uit. Tips en tricks voor het ontwerpen. Ik laat jullie wel weten hoe het geweest is.
fijne dag,
Gerda

2 opmerkingen:

Jantine zei

Zo doe ik het ook meestal. Ik heb inmiddels besloten dat de looplamp van DH meer licht geeft. Maar wat te doen als je quilttafel daadwerkelijk onder een quilt ligt?
Bij mij hangt er dus nu een papiertje en een stofje met afplakband op mijn schuifdeur geplakt. Helaas kwam ik er niet meer aan toe... morgen hopelijk weer een kans...

tiny zei

Wat een goed idee, ik plak meestal het patroon op het raam en dan over tekenen, maar dit is makkelijker tekeken. Bedankt.
Groet Tiny