dinsdag 5 november 2013

Freemotion Quilting

Als je mijn blog al eerder hebt bezocht, dan weet je al dat ik mij probeer te bekwamen in het Freemotion Quilten. Nu de top van mijn Roll Roll Cotton Ball (ontwerp van Bonny Hunter- Quiltville) klaar is en ik in Veldhoven batting en achterkant stof had gekocht, kon ik weer los gaan met het quilten. Ik heb mij daarbij door een paar mensen laten inspireren:
Quilting negative spaces door Angela Walters (Quilting is my therapy):
Hierbij maak je een patroon die iets extra's toevoegd aan een quilt. In de witte vlakken heb ik een baan in de vorm van een kruis niet gequilt waardoor er een vierkant raam ontstaat "achter" de rode blokken. Lastig op de foto te zetten, dit is de beste.
De driehoeken in de witte blokken heb ik met een kleine maat stippling gedaan waardoor die juist heel plat zijn en de banen bol staan.

Vervolgens heb ik de roze/bruine blokken in de rode blokken met een variant op quilt werk van Judy Madsen (greenfairyquilts) gedaan. Hierdoor staan de rood/witte randen en de kruisvorm in het midden van dit blok ook bol.


De rode rand heb ik gedaan met het patroon "back and forth" van Angela Walters,

De blokken rand heb ik gedaan met loopylines van Leah Day (the freemotion quilting project)
 De binding ben ik nog aan het afmaken, het label heb ik er wel al aanzitten. Deze heb ik met de machine gemaakt en mee gestikt met de binding zodat ik alleen de schuine kant met de hand vast moest zetten.

en dan ziet het geheel er zo uit.

Eind van deze maand begint de nieuwe mystery van Bonny Hunter. Ik ben er klaar voor!!

PS, ik heb ook mijn affo pagina verder gevuld. Deze is nog lang niet klaar. Het is wel overweldigend om te merken wat ik in de loop der jaren gemaakt heb!!

Later,
Gerda

7 opmerkingen:

tiny zei

Hij is prachtig geworden, en je quiltwerk vind ik geweldig, oefening baart kunst zeggen ze, maar ik krijg het niet onder de knie.
Succes met de nieuwe bom van Bonny. Groeten Tiny

LynCC zei

Nicely done!!!! Congratulations on finishing your Roll, Roll quilt. :D

Anoniem zei

Beautiful work! Looking forward to see how your Celtic Solstice turns out.

~Jillian

Jean C. zei

Your quilt turned out lovely. I quilt but not to the same extent that you do. I hopped over from Bonnie Hunters blog... thanks for letting me visit.
Jean C.

Hubertine zei

Wow, dat ziet er gaaf uit!!

sehar hamda zei

My spouse and i still cannot quite feel that I could often be one of those studying the important tips found on this blog. My family and I are really thankful for your generosity and for giving me possibility pursue our chosen career path. Thank you for the important information I got from your blog.

Cccam Server

Jantine zei

Wat leuk, die lege banen in het witte gedeelte! Jij hebt echt veel geleerd van Angela!