zondag 1 december 2013

Celtic Solstice- 1

Met plezier ben ik begonnen aan de eerste stap van de mystery van Bonnie Hunter: Celtci Solstice. Deze keer maakt ze gebruik van een ruler set die ik dus niet heb. Niet besteld, beetje vergeten maar ja. Ik heb daarom gekozen voor paper piecing. Dan krijg ik de blokken wellicht ook wel beter voor elkaar. Puntjes zijn niet mijn sterkste kant en met paper piecing worden ze mooi strak.
Ik ga 80% van de kleinste opgegeven maat maken. Tot nu heb ik 30 blokken met oranje driehoeken en 30 blokken met een neutrale driehoek. Nog ongeveer 100 te gaan! Ik heb ze al wel allemaal met het handje getekend, dat dan weer wel. Ik probeer ook iedere keer om het mooier te maken. Nu de puntjes er goed uit zien met de juiste afmeting voor de verwerking van de blokken, ben ik hoopvol gestemt!. De rest van de week heb ik de tijd om de 100 resterende blokken te maken. Komt goed!.

The fun started with the first step of the Celtic Solstice mystery by Bonnie Hunter. This time she uses a ruler set I dont't own and forgot to order. Oh well, I choose paper piecing. The points are much more accurate than in others quilts, which is a good thing. I try to learn from every quilt I make.
I'm doing like 80% of the small size for now. Up till now I have 30 blocks with the orange triangle and 30 with the neutrals, so about 100 to go. I hand draw the blocks, good for practise!! I'll be fine this week since I've already drawn all the blocks I need.
Till next week!
Later,

4 opmerkingen:

Hubertine zei

Succes! Ik kijk dit jaar vanaf de zijlijn!

Ingrid zei

Leuk hè, zo samen bezig zijn.
Veel plezier met de rest van de blokjes naaien.
Groetjes Ingrid.

Quilts van kippetje zei

Hallo!

Leuk om te zien dat je ook bezig bent met de mysterie! Het is mijn eerste keer dat ik mee doe. Ook zie ik dat je fan bent van Beleef de lente.... ik bekijk dat ook zeer fanatiek vanaf maart!

Ik heb je blog toegevoegd op mijn blog in het lijstje van mensen die ook mee doen met de mysterie. Leuk om te kunnen volgen hoe jouw celtic gaat worden.

Groet,
Annemieke

Andee zei

Great start on the mystery!